0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!
Vloerenspecialist Roosendaal
Een Allfree website
0800 255 3733
Ons servicecenter staat voor u klaar! Image

Zoek je een vloerenspecialist in Roosendaal?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Roosendaal

Houten vloeren in Roosendaal

Hout kent vele toepassingen. Niet alleen voor ingewikkelde bouwconstructies, maar ook voor meubels en vloeren is hout uitermate geschikt. Hout is er in allerlei soorten en maten en wanneer u een houten vloer wilt laten leggen zult u aardig wat zaken moeten afwegen. Weet u zeker dat u een houten vloer wilt voor in uw woning in Roosendaal? Wij helpen u graag met de keuze voor een houtsoort.

Soorten houten vloeren

Eikenhouten vloeren

Eikenhout is de meest geliefde houtsoort die wordt gebruikt voor vloeren. De meest gebruikte soorten eikenhout zijn Europees eiken, wit Amerikaans eiken en rood Amerikaans eiken. Europees en wit Amerikaans eiken zijn lichtbruin en vergelijkbaar van kleur. Zoals de naam al zegt heeft rood Amerikaans eiken een rozigere tint. Naast de kleur van het eikenhout kan de tekening in het hout ook verschillen. Afhankelijk van de manier van zagen heeft het hout een vlammentekening of zijn er donkere strepen te zien. De eikenboom is een langzaam groeiende boom, iets wat zeer sterk hout oplevert. Eikenhout behoort dan ook, net als teak en jatoba, tot hardhout. Het eikenhout is daardoor goed bestand tegen schade en dus ideaal voor de vloer.

Andere houtsoorten

Sneller groeiende bomen, zoals bijvoorbeeld de den en de lariks, produceren zachter hout. De zachtere houten vloeren zullen iets sneller beschadigd raken dan hard houten vloeren, maar kunnen bij een goede verzorging net zolang mee gaan. Grenen is na eikenhout de meest populaire houtsoort en behoort tot de zachtere houten vloeren. Grenen wordt van de pijnboom gemaakt, een boom die in Europa, maar ook in de Verenigde Staten groeit. Door de grote hoeveelheid hars in het hout heeft een grenen vloer vaak een mooi tekening met knoesten en lijnen.

Parketvloer laten leggen?

Heeft u uw zinnen gezet op een massieve parketvloer of een samengestelde houten vloer? Naast de verschillende houtsoorten kunt u ook nog kiezen tussen verschillende typen vloeren. Een houten vloer kan bestaan uit massieve planken, of uit samengestelde planken. Samengestelde planken, of ook wel lamelparket bestaat uit verschillende lagen hout dat dwars op elkaar is gelijmd. Dit zorgt ervoor dat de planken minder krimpen en uitzetten onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid. Wilt u meer weten over houtsoorten en typen houten vloeren? Neem gerust contact met ons op.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Roosendaal en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Roosendaal bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606